Esteu aquí: Inici UEC. Unitat d’escolarització compartida Activitats

Activitats

Activitats

Seguiment educatiu

Cada alumne té una estona a la setmana per fer una sessió individual de tutoria amb la monitora de la UEC, destinada a avaluar la seva evolució, les dificultats, etc. Cada setmana es truca als pares/mares per tal de dur a terme un seguiment de cadascun dels alumnes. Per qualsevol irregularitat (absentisme, mal comportament, etc.) es truca a la família al mateix moment per tal que estiguin assabentats. Es realitza una reunió setmanal entre la monitora de la UEC i el cap d'estudis de l'IES Pere Borrell per tal d'avaluar i conèixer l'evolució dels alumnes. També hi ha una comunicació periòdica entre la monitora de la UEC i el responsable de l'EAP.

Tallers

Els alumnes de la UEC tenen la posssibilitat de descobrir una sèrie d'oficis (jardineria, mecànica, ceràmica, maqueteria, restauració de mobles, etc) a través de la realització dels tallers ocupacionals. Els tallers sempre són guiats per un professional de l'àmbit. D’aquesta manera, els alumnes aprenen les característiques de cadascuna de les feines i el que significa fer una feina de qualitat. Per a dur a terme les diferents tasques proposades els alumnes aprendran a plantejar la feina, dissenyar les diferents tasques, triar els materials i les eines adequades, així com aspectes propis de cada activitat que van sorgint en el dia a dia. Però per sobre de tot aprendran que quan hi ha una feina a fer en un temps determinat és imprescindible la col·laboració i participació de tots per garantir l’èxit de la tasca.

Objectius dels tallers ocupacionals:

  • Permetre la transmissió de les nocions bàsiques de l'ofici per faciliar. l'adquisició d'unes bases que permetran l'inserció laboral posterior.
  • Orientació professional dels alumnes.
  • Conèixer la preparació i manipulació dels diferents materials.
  • Conèixer cadascuna de les activitats laborals.

 

Activitats esportives i d'aventura

La pràctica esportiva, suposa una sèrie d’objectius enfocats a treballar amb els alumnes tot el que implica una activitat física en grup: habilitats socials, conducta adequada...

Objectius de les activitats esportives i d'aventura:

  • Conèixer l'entorn en què vivim.
  • Cooperar entre els companys per aconseguir els propòsits marcats.
  • Potenciar aspectes com el lideratge, el treball en equip, la col•laboració, la iniciativa, la salut o el respecte.
  • Practicar esports en el medi natural.

 

Les sortides

Com a complement al programa d’activitats es realitzen diverses sortides al llarg del curs, normalment dos per any escolar. Aquestes permeten a l’alumne treure conclusions i fer observacions in situ a partir de temàtiques treballades a l’aula a la vegada que propicien la cohesió del grup.

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.