Esteu aquí: Inici PUIGCERDÀ HOMENATJA EL DOCTOR JOSEP EGOZCUE

PUIGCERDÀ HOMENATJA EL DOCTOR JOSEP EGOZCUE

PUIGCERDÀ HOMENATJA EL DOCTOR JOSEP EGOZCUE

El passat dia 21 de desembre, Puigcerdà va homenatjar un dels seus fills més il•lustres, el Dr. Josep Egozcue, en un acte acadèmic al Museu Cerdà.

PUIGCERDÀ HOMENATJA EL DOCTOR JOSEP EGOZCUE

 

El passat dia 21 de desembre, Puigcerdà va homenatjar un dels seus fills més il·lustres, el Dr. Josep Egozcue, en un acte acadèmic al Museu Cerdà.

 

Josep Egozcue i Cuixart va néixer a Puigcerdà l’any 1940. Fou el primer catedràtic d’Espanya de biologia cel·lular, un dels introductors de la citogenètica al nostre país i fundador d’una escola de citogenetistes avui repartits arreu del món. La seva vàlua i el seu llegat científic en el camp de l’evolució cromosòmica, de la citogenètica del càncer, de la biologia de la reproducció i de la bioètica és importantíssim, amb més de 500 publicacions a revistes especialitzades.

 

Aquesta vida de treball en bé de la humanitat el féu mereixedor de nombrosos guardons, entre ells el que li concedí la seva terra natal amb la distinció com a Cerdà de l’Any de l’edició del 2000, un premi honorífic atorgat el dia 28 d’abril de 2001 a Puigcerdà

 

Els parlaments de l’acte van anar a càrrec dels doctors Miquel Viñas i Enric Subirats, del president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros, i de l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira.

 

L’alcalde de Puigcerdà va destacar que “el Dr. Josep Egozcue fou una autoritat científica mundial i un home d’una gran capacitat intel·lectual, amb una claretat d’ideees envejables. Tota la seva vida la va dedicar a la seva gran passió, la recerca, des d’una vocació indiscutiblement universitària”. Així mateix, Piñeira va remarcar que “les dues qualitats més destacades d’aquest puigcerdanès universal foren, per una banda, el rigor científic i l’excel·lència en la recerca, i per l’altra, la seva vàlua com a persona”.

 

En l’homenatge també varen intervenir la Dra. Montserrat Ponsà, que va glosar la vida i obra del Dr. Egozcue, i la Dra. Mercè Durfort, que va pronunciar la conferència “La curiositat, motor de la ciència”.

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.