Esteu aquí: Inici PUIGCERDÀ ESTRENARÀ ESCOLA OFICIAL D’IDIOMES

PUIGCERDÀ ESTRENARÀ ESCOLA OFICIAL D’IDIOMES

PUIGCERDÀ ESTRENARÀ ESCOLA OFICIAL D’IDIOMES

A partir del proper curs escolar 2012-2013, Puigcerdà estrenarà Escola Oficial d’Idiomes. Puigcerdà començarà amb un curs de francès (1r) i dos cursos d’angles (1r i 2n). S’oferiran 75 places (25 per cada curs) i les classes es faran durant la tarda-vespre a les aules de l’Institut Pere Borrell. L’acte de presentació de l’EOI va comptar amb la presència de representants de l’Ajuntament de Puigcerdà, el Departament d’Educació, l’Institut Pere Borrell i els Serveis Educatius de la Cerdanya.

 

A partir del proper curs escolar 2012-2013, Puigcerdà estrenarà Escola Oficial d’Idiomes (EOI), que inicialment estarà adscrita a la de La Seu d’Urgell.
 
Tot i que habitualment les noves escoles oficials d’idiomes comencen oferint un únic idioma –habitualment l’anglès– la de Puigcerdà començarà amb un curs de francès (1r) i dos cursos d’angles (1r i 2n). A més de l’anglès, es va considerar que, tenint en compte la ubicació de Puigcerdà, també s’havia d’incloure el francès. En total, s’oferiran 75 places (25 per cada curs) i les classes es faran durant la tarda-vespre a les aules de l’Institut Pere Borrell.
 
Si l’Escola Oficial d’Idiomes es consolida i hi ha demanda, amb el temps es podrien anar incorporant nous cursos.
 
L’acte de presentació de l’EOI va comptar amb la presència de representants de l’Ajuntament de Puigcerdà, el Departament d’Educació, l’Institut Pere Borrell i els Serveis Educatius de la Cerdanya.
 
L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, va explicar que es tractava d’una reivindicació de fa molts anys que servirà per millorar l’oferta de formació d’adults a Puigcerdà i a la Cerdanya. De fet, amb l’obertura d’aquesta EOI, seran poques les comarques que encara no en disposen. Així mateix, l’alcalde va remarcar que fins ara tots els alumnes s’havien de desplaçar fins a Ripoll, Berga o La Seu d’Urgell si volien cursar aquests estudis, i això feia que moltes persones desistissin.
 
En la mateixa línia, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot, va assenyalar que Puigcerdà deixarà de ser l’única capital de comarca gironina sense EOI i va emfasitzar la importància d’incorporar des de l’inici tant l’anglès com el francès, pel contacte amb la comunitat francòfona.  
Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.