Esteu aquí: Inici NOTÍCIES UN MILER DE COMENSALS A LA 21a FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ

UN MILER DE COMENSALS A LA 21a FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ

UN MILER DE COMENSALS A LA 21a FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ

El passat dissabte 27 de febrer el pavelló poliesportiu de Puigcerdà va acollir la celebració de la 21a Festa del Trinxat, una de les festes gastronòmiques més importants de la comarca. El sopar va albergar un miler de comensals que van omplir el pavelló, principalment de Puigcerdà i de la Cerdanya però també de França, d’altres comarques catalanes i segons residents. Aquest any ha incrementat moltíssim la demanda per assistir a la Festa del Trinxat, i fins i tot va haver-hi persones que es van quedar sense plaça...


 

  1-BANNER NOTICIES.jpg

 

 UN MILER DE COMENSALS A LA 21a FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ

 
 1-Festa-Trinxat-2016-03.jpg
 

El passat dissabte 27 de febrer el pavelló poliesportiu de Puigcerdà va acollir la celebració de la 21a Festa del Trinxat, una de les festes gastronòmiques més importants de la comarca.

 

El sopar va albergar un miler de comensals que van omplir el pavelló, principalment de Puigcerdà i de la Cerdanya però també de França, d’altres comarques catalanes i segons residents. Aquest any ha incrementat moltíssim la demanda per assistir a la Festa del Trinxat, i fins i tot va haver-hi persones que es van quedar sense plaça.

 

El sopar va comptar amb la presència de nombroses personalitats del món polític, econòmic, cultural i social, així com representants de les empreses i entitats col·laboradores del certamen. Entre els assistents hi havia la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, els consellers de Cultura i de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila i Josep Rull, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, els presidents i portaveus de diversos grups parlamentaris, alcaldes de l’Alta i la Baixa Cerdanya i de les comarques veïnes, l’alcalde del Soler i diversos membres de l’Ajuntament del Soler, vila agermanada amb Puigcerdà, diputats, alts càrrecs de la Generalitat i un bon nombre de periodistes.  

 

1-Festa-Trinxat-2016-02.jpg

 
   

El menú d’enguany fou elaborat amb productes de proximitat i va consistir en embotits i formatges de la comarca, un gotet d’amanida amb foie i codonyat, una sopeta de farigola, trinxat de Cerdanya, timbal de melós de vedella amb cremós de moniato i de postres pastís elaborat pels pastissers de Puigcerdà.

 

La Festa del Trinxat, que té com a protagonista aquest plat elaborat amb trumfes, col d’hivern tocada pel fred i rosta, va més enllà d’un sopar de gala i vol ser un aparador de la gastronomia cerdana, dels seus plats més tradicionals i dels productes de la terra.

 

El sopar va finalitzar amb un ball amenitzat pel conjunt Stress Band i el lliurament d’un obsequi a tots els assistents.

 

Enguany, el cartell anunciador de la festa va ser obra de la pintora puigcerdanesa Rosa Casas Coll.

 

Puigcerdà, 29 de febrer de 2016

 

 

Ajuntament de Puigcerdà

l'Ajuntament, 1 - 17520 Puigcerdà

2 880 650 | Fax 972 881 779puigcerdacat

 

 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.