Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Roda de premsa projecte solidari d’ajut al Nepal

Roda de premsa projecte solidari d’ajut al Nepal

Roda de premsa projecte solidari d’ajut al Nepal

Resum de la roda de premsa matinguda amb l’alcalde de Puigcerdà, Sr. Albert Piñeira, la presidenta i la secretària de l’Associació Teràpies Complementàries de la Cerdanya, Ana Andrés i Mª del Carmen Ramón, respectivament, sobre el projecte solidari d’ajut al Nepal...


 

 

 

 

 

1-BANNER NOTICIES.jpg

     

 

 

 

RODA DE PREMSA PROJECTE SOLIDARI D’AJUT AL NEPAL

 

 

L’Associació  Teràpies Complemetàries de la Cerdanya, a principis de l’any 2015 va endegar un projecte solidari d’ajut a un horfenat del Nepal, però degut al devastador terretrèmol succeit en el mes d’abril, es va creure oportú destinar tota l’ajut als damnificats per la catàstrofe.

 

Durant aquest any, i amb la col·laboració d’institucions com l’Ajuntament de Puigcerdà, donacions particulars, diferents associacions i comerciants de la Vila, s’han portat a terme diferents activitats, entre elles un festival de Zumba, Dansa Oriental i Batukada, un espectacle de Bollywood, sopar solidari, marxa popular i masterclas de ioga i l’elaboració d’un calendari solidari, en total l’Associació ha recaptat 7.628’00 € que seran destinats íntegrament a ajudar algunes de les poblacions del Nepal més afectades pel terratrèmol del passat mes d’abril com són Langtang i Thulo-Syabru al districte de Rasugua i Palubari, un poblat a 17 km de Kathmandú. D’aquests diners, 1.000 € ja han arribat al Nepal mitjançant la donació que es va fer a la muntanyera Edurne Pasaban, que es va desplaçar al mes de maig al Nepal i hores d’ara també hi es.

 

 

La presidenta de l’Associació, Ana Andrés, juntament amb Jesús Sanchez, tenen pensat viatjar a Nepal el proper 23 d’octubre, si la situació política del Nepal els hi permet, ja que hores d’ara la frontera India amb el Nepal roman tancada, i comencen a tenir problemes amb el subministrament de combustible, cosa que empitjora la situació al país, i deriva en una manca de necessitats bàsiques com son mejar i medicaments.

 

Els projectes que es volen portar in situ, es que quan arribin al Nepal, es valoraran les necessitats bàsiques de cada lloc, llogant un caió i portant l’ajuda, en col·laboració dels propis veïns de la zona i també han estat en contacte amb el grup de rescat i intervenció de  muntanya de la Guardia Civil de Granada, SEREIM, que es desplacen a la mateixa zona el 25 d’octubre.

 

 

L’alcalde, Albert Piñeira, ha volgut remarcar que s’ha demostrat que  Puigcerdà i la Cerdanya han estat gent voluntaries i col·laboradors per la causa, i felicitar a l’Associació Teràpies Complementàries de la Cerdanya, en especial a Ana Andrés i Mª del Carmen Ramón, al capdavant, per tirar un projecte abans de que pasés el terretrèmol i mantenir-lo durant tot l’any sense defallir.

 

 

 

 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.