Esteu aquí: Inici NOTÍCIES REMODELACIÓ DELS TRENS DE LA LÍNIA PUIGCERDÀ-BARCELONA

REMODELACIÓ DELS TRENS DE LA LÍNIA PUIGCERDÀ-BARCELONA

REMODELACIÓ DELS TRENS DE LA LÍNIA PUIGCERDÀ-BARCELONA

Ja ha finalitzat la remodelació del primer dels 14 trens, que entrarà en funcionament a finals d’abril. La resta de trens entraran en servei de manera progressiva a raó d’una unitat al mes. Els combois disposaran de seients més confortables i espais per transportar bicicletes i esquís. També s’han realitzat altres millores a l’interior dels vagons i s’ha renovat la imatge exterior.

 

REMODELACIÓ DELS TRENS DE LA LÍNIA PUIGCERDÀ-BARCELONA
 
Ja ha finalitzat la remodelació del primer dels 14 trens, que entrarà en funcionament a finals d’abril. La resta de trens entraran en servei de manera progressiva a raó d’una unitat al mes.
 
Els combois disposaran de seients més confortables i espais per transportar bicicletes i esquís. També s’han realitzat altres millores a l’interior dels vagons i s’ha renovat la imatge exterior.
 
 
A finals d’abril entrarà en servei el primer tren de Rodalies remodelat per circular a la línia entre Barcelona i Puigcerdà.
 
Els treballs formen part del programa que va impulsar el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat l’any 2011 i que preveu reformar 14 trens d’aquesta línia per dotar-los d’un major nivell de confort. La remodelació interna d’aquestes 14 unitats, que suposa una inversió de 3,2 milions d’euros que aporta la Generalitat de Catalunya, va ser contractada l’any passat. A partir d’aquesta primavera, es preveu que els trens entrin en servei de manera progressiva a un ritme d’una unitat mensual aproximadament.
 
Els trens, que disposaran de 190 seients cadascun, corresponen als combois de la sèrie 447, que es renoven integrament en el seu interior amb un disseny més modern i amb la substitució dels seients per uns de més confortables i ergonòmics. Altres canvis destacables són la ubicació de portabicicletes i portaesquís a cada cotxe, la dotació de noves papereres i mampares, la implantació de lluminàries de leds i la modificació de la pintura interiors dels vagons. Finalment, s’ha aprofitat aquesta actuació per renovar la imatge exterior dels trens. 
 
El passat dia 22 de març es va fer una visita als tallers Renfe Integria de Vilanova i la Geltrú, on s’està duent a terme la remodelació d’aquestes unitats. La visita va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, i el predient de Renfe, Julio Gómez-Pomar.
 
La renovació dels trens de la línia Barcelona-Puigcerdà era una petició llargament reclamada des del territori i des de les administracions locals de la comarca, especialment l’Ajuntament de Puigcerdà i el Consell Comarcal de la Cerdanya.
Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.