Esteu aquí: Inici NOTÍCIES PUIGCERDÀ VIU UNA DE LES FESTES DE L'ESTANY MÉS CONCORREGUDES

PUIGCERDÀ VIU UNA DE LES FESTES DE L'ESTANY MÉS CONCORREGUDES

PUIGCERDÀ VIU UNA DE LES FESTES DE L'ESTANY MÉS CONCORREGUDES

El penúltim cap de setmana d'agost Puigcerdà va celebrar la Festa de l'Estany, una de les celebracions més tradicionals de la Vila i que marca el punt àlgid de l'estiu a la Cerdanya. La Festa de l'Estany d'enguany es va allargar quatre dies i mig, del dimecres 19 al diumenge 23 d'agost...


 

 

 

 

 

 

 

 

1-BANNER NOTICIES.jpg

1-11893950_664344020369799_5717050997615920299_o.jpg 1-focs.jpg 1-frozen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

PUIGCERDÀ VIU UNA DE LES FESTES DE L'ESTANY MÉS CONCORREGUDES

 

El penúltim cap de setmana d'agost Puigcerdà va celebrar la Festa de l'Estany, una de les celebracions més tradicionals de la Vila i que marca el punt àlgid de l'estiu a la Cerdanya.

La Festa de l'Estany d'enguany es va allargar quatre dies i mig, del dimecres 19 al diumenge 23 d'agost.

El dimecres l'església parroquial de Puigcerdà es va omplir en ocasió del concert del cantautor Paco Ibáñez. Amb aquest concert es va cloure la primera edició del Festival Transfronterer d'arts escèniques i música, organitzat conjuntament pels ajuntaments de Puigcerdà i Bourg-Madame.

El dijous va tenir lloc el concert de jazz del grup Swing Set i el concert amb Els Amics de les Arts a la plaça Santa Maria, plena de gom a gom.

Durant el divendres, dissabte i diumenge es varen celebrar el gruix dels actes programats, alguns ja tradicionals com les actuacions dels grups de música locals, el correfoc, la trobada al llac del Príncep dels Aires i la Princesa de les Aigües amb la Vella de l'Estany, la trobada d'autoritats al pont internacional o la travessa nedant de l'estany, que en la seva modalitat popular celebrava enguany el trentè aniversari. Algunes novetats d'aquest 2015 foren el concert de cobla amb la cobla-orquestra Montgrins, la Festa Holi per al jovent, una classe de zumba al carrer o l'espectacle eqüestre Equ'Estany.

Durant la festa també hi hagueren diversos concerts i balls, cercaviles, activitats infantils, una fira de pintors i la Botiga al Carrer organitzada per l'Associació de Comerciants, a més d'una conferència sobre els orígens de la Festa de l'Estany i la llegenda de la Vella de l'Estany. De fet, aquesta festa té el seu orígen a finals del segle XIX, quan la colònia d'estiuejants, en un moment de revifalla cultural a la Vila i al país, va crear la festa nocturna o festa d'estiu a la veneciana, que amb el temps donaria lloc a l'actual celebració.

Com ja és habitual, els actes més concorreguts foren els del diumenge: el castell de focs d'artifici a l'estany i les rues de carrosses del matí i la nit, en què participaren 14 comparses més les dues carrosses de l'Ajuntament (la diligència La Ceretana i la carrossa de la Vella de l'Estany). En el concurs de carrosses, el primer premi fou per a la comparsa Frozen, el segon per a la carrossa Star Wars i el tercer per a la de Lucky Luke. El premi per a la carrossa més ben il.luminada se'l va emportar la carrossa Escac i Mat del grup Esmolets. Durant el lliurament de premis també es varen entregar els guardons del concurs d'ornamentació floral i del concurs de cartells de la Festa de l'Estany.

 

La Festa de l'Estany 2015 ha estat una de les més llargues i concorregudes dels últims anys.

 

 

 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.