Esteu aquí: Inici NOTÍCIES PUIGCERDÀ PREPARA LA 22a EDICIÓ DE LA FESTA DEL TRINXAT

PUIGCERDÀ PREPARA LA 22a EDICIÓ DE LA FESTA DEL TRINXAT

PUIGCERDÀ PREPARA LA 22a EDICIÓ DE LA FESTA DEL TRINXAT

El proper dissabte 25 de febrer se celebrarà a Puigcerdà, la 22a edició de la Festa del Trinxat. En plena temporada d’hivern i coincidint enguany amb carnestoltes, el pavelló poliesportiu de Puigcerdà serà testimoni d’una de les festes gastronòmiques més importants de la comarca.


 

  1-BANNER NOTICIES.jpg

1-Cartell Trinxat 2017 baixa resolució.jpg

 

PUIGCERDÀ PREPARA LA 22a EDICIÓ DE LA FESTA DEL TRINXAT

 

El proper dissabte 25 de febrer se celebrarà a Puigcerdà, la 22a edició de la Festa del Trinxat.

En plena temporada d’hivern i coincidint enguany amb carnestoltes, el pavelló poliesportiu de Puigcerdà serà testimoni d’una de les festes gastronòmiques més importants de la comarca.

El sopar previst a les 21h, acollirà uns 800 comensals tant de Puigcerdà i la Cerdanya com de la resta del país, de França i d’Andorra, i comptarà amb la presència de diverses personalitats rellevants de la vida cultural, social i política.

 

Fidels a la nostra cuina i als productes de proximitat, aquest any podrem degustar tant plats i productes tradicionals com plats més elaborats i adaptats a la cuina actual. Un ou ecològic cuit a baixa temperatura amb sopa de ceba i un jarret de ral confitat amb llit de pera de Puigcerdà, són l’aposta del ja arrelat col·lectiu gastronòmic Cuina Pirinenca de Cerdanya.

 

Un cop més, els embotits i els formatges de la nostra vall presidiran la taula, i el plat més fidel a aquesta festa serà, com sempre, el trinxat amb rosta, elaborat amb trumfes (patata cerdana) i amb la col d’hivern (una col d’una varietat molt concreta i que ha d’haver estat tocada pel gel de les nits cerdanes). Les postres d’aquesta edició les elaboraran diferents pastissers de la nostra comarca.

La Festa del Trinxat va més enllà d’un sopar de gala i vol ser un aparador de la gastronomia cerdana, dels seus plats més tradicionals i dels productes de la terra.

 

Aquest any coincidint amb la setmana de Carnestoltes, es vol animar a tothom a portar la seva millor màscara de gala. L’àrea de Joventut de l’ajuntament s’encarregarà de preparar el  racó més adequat del pavelló per poder captar els millors moments de la nit i deixar constància de les màscares més boniques i originals. A més a més, durant el ball de nit, es farà entrega de diferents premis, entre ells a la taula més ben “emmascarada” i a la parella més elegant i que balli millor.

 

Aquest acte l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, i compta amb la col·laboració imprescindible de l’associació gastronòmica Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, proveïdors i establiments de Puigcerdà i la comarca. El cartell de la Festa del Trinxat 2017 és obra de l’artista i dissenyador gràfic Marc Monés.

 

Les entrades es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà a partir del 30 de gener. El preu dels tiquets és de 27,50 € per persona.

 

 

 

Puigcerdà, 27 de gener de 2017

 

 

 

 

 

Ajuntament de Puigcerdà

l'Ajuntament, 1 - 17520 Puigcerdà

2 880 650 | Fax 972 881 779puigcerdacat

 

 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.