Esteu aquí: Inici NOTÍCIES Puigcerdà commemora el Tractat dels Pirineus

Puigcerdà commemora el Tractat dels Pirineus

Puigcerdà commemora el Tractat dels Pirineus

banner.jpg

 

  

Puigcerdà commemora el Tractat dels Pirineus

 

Enguany fa 354 anys de la signatura del Tractat dels Pirineus, un document que va posar fi a la Guerra dels Trenta Anys i que va suposar la cessió a França del comtat de Rosselló i part de la Cerdanya. Fou signat el 7 de novembre de 1659 a l’Illa dels Faisans i en total 33 pobles cerdans van passar a mans franceses. Catalunya va perdre una part important, tant del territori com de la població.

 

El passat diumenge 10 de novembre la vila de Puigcerdà va acollir el Memorial Salvador Torrent Masip per commemorar el Tractat dels Pirineus. Ja fa algun temps que l’Institut d’Estudis Catalans juntament amb els Amics de Cerdanya i la Universitat Catalana d’Estiu organitzen aquesta acció commemorativa que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puigcerdà i el Consell Comarcal de la Cerdanya.

 

En aquesta edició el nombre de públic que va participar als diferents actes organitzats al llarg del dia va ser tot un èxit. Vers el migdia, la plaça del Sol va ser testimoni de la ja tradicional ofrena floral al monument dedicat al Tractat dels Pirineus. A la tarda, el Centre d’Acollida Turística de Puigcerdà va albergar dues conferències, una en català i l’altra en francès, de caire històric: “les fronteres a la Catalunya carolíngia: canvis i continuïtats” a càrrec del catedràtic Jordi Bolós i “La frontera i els cerdans: pràctiques socials i canvis territorials als segles XVII, XVIII i XIX”, a càrrec del professor Marc Conesa. En finalitzar les conferències, els assistents van poder gaudir de la projecció de l’audiovisual del Centre d’Acollida Turística de Puigcerdà sobre el Tractat dels Pirineus.

 

Puigcerdà, 11 de novembre de 2013

 

 2001.jpg2002.jpg 

 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.