Esteu aquí: Inici NOTÍCIES PROGRAMA PACIENT EXPERT DE CATALUNYA

PROGRAMA PACIENT EXPERT DE CATALUNYA

PROGRAMA PACIENT EXPERT DE CATALUNYA

El Programa Pacient Expert de Catalunya té com a objectiu final potenciar l’autocura, la coresponsabilitat i l’autonomia de les persones que tenen una malaltia crònica. És una iniciativa multidisciplinària basada en la col·laboració entre pacients i professionals sanitaris i en el treball d’equip. En el Programa Pacient Expert de Catalunya qui pren el protagonisme és el pacient expert, que transmet coneixements i comparteix experiències amb altres persones que pateixen el mateix problema de salut. En les sessions els professionals sanitaris passen a fer el paper d’observadors que únicament intervenen en cas que sigui necessari...


 

 

 

logo hospital puigcerda (2).jpg

 

PROGRAMA PACIENT EXPERT DE CATALUNYA

 

 

El Programa Pacient Expert de Catalunya té com a objectiu final potenciar l’autocura, la coresponsabilitat i l’autonomia de les persones que tenen una malaltia crònica. És una iniciativa multidisciplinària basada en la col·laboració entre pacients i professionals sanitaris i en el treball d’equip.

 

En el Programa Pacient Expert de Catalunya qui pren el protagonisme és el pacient expert, que transmet coneixements i comparteix experiències amb altres persones que pateixen el mateix problema de salut. En les sessions els professionals sanitaris passen a fer el paper d’observadors que únicament intervenen en cas que sigui necessari.

 

El pacient expert és la persona afectada per una malaltia crònica que és capaç de responsabilitzar-se de la pròpia malaltia i cuidar-se identificant els símptomes, responent davant d’aquests i adquirint eines per gestionar l’impacte físic, emocional i social de la malaltia.

 

La finalitat del Programa Pacient Expert és promoure canvis d’hàbits que millorin la qualitat de vida dels pacients mitjançant l’intercanvi i la transferència de coneixements i experiències entre els pacients experts i la resta de pacients.

 

Els objectius dels programa són: aconseguir la implicació dels mateixos pacients, conèixer el grau de satisfacció dels pacients, millorar la qualitat de vida percebuda pels pacients, millorar els coneixements dels pacients sobre la malaltia, millorar el grau d’autocura per adquirir un maneig correcte de la malaltia i millorar el compliment terapèutic.

 

Habitualment, el Programa Pacient Expert de Catalunya consta d’unes nou sessions, aproximadament d’una hora i trenta minuts de durada, que inclouen una part teòrica i una altra de pràctica. Els grups solen ésser de 10-12 persones, per garantir una comunicació fluida i efectiva entre els integrants.

 

L’Equip d’Atenció Primària de la Fundació Hospital de Puigcerdà, juntament amb els referents del Programa, han organitzat dues sessions informatives que es duran a terme el dimarts dia 2 de desembre, a les 12 h a la sala de convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà i a les 16.30 h al Centre Cívic de Bellver de Cerdanya. 

 

 

Puigcerdà, 1 de desembre de 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.