Esteu aquí: Inici NOTÍCIES PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL VALLE DE LAS TORMENTAS”

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL VALLE DE LAS TORMENTAS”

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL VALLE DE LAS TORMENTAS”

El llibre és obra d’Antonio Marchal-Sabater, que va viure a la Cerdanya entre 1985 i 1988, i està ambientat a la Cerdanya i especialment a Puigcerdà. La presentació tindrà lloc a la Biblioteca Comtat de Cerdanya, el proper dia 30 de maig, a les 20.30 h

 

El proper dimecres 30 de maig, a les 20.30 h, a la Biblioteca Comtat de Cerdanya, tindrà lloc la presentació del llibre “El valle de las tormentas”, d’autor d’Antonio Marchal-Sabater.

 

Antonio Marchal-Sabater, murcià de naixement, va viure a la Cerdanya des d’inicis de l’any 1985 fins l’any 1988. La seva arribada a la Cerdanya i la seva estada a Puigcerdà varen ser conseqüència d’una nova destinació com a membre de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat,  a les quals pertany des de l’any 1983.  De seguida es va integrar a la societat de la Cerdanya; tant és així, que va ser a Puigcerdà on conegué la seva esposa i mare dels seus fills. Aquest fet i els emotius records que guarda de la nostra comarca han motivat que la seva primera novel·la estigui ambientada en els paisatges, pobles, carrers i racons de la Cerdanya i, especialment, de Puigcerdà.

 

El Valle de las Tormentas no és una història autobiogràfica, malgrat que el personatge principal, Mario Fergó, comparteixi alguns aspectes de la seva vida amb l’autor. La novel·la narra la tràgica història d’un home que, després de viure uns anys a la Cerdanya, víctima de les desavinences i dels interessos de la família del seu gran amor, Roberta, es veu obligat a fugir a Barcelona, deixant enrere les seves il·lusions i tot el que havia somniat construir amb ella, però que, de cop i volta, es veu truncat perquè el pare d’ella interfereix bruscament en la relació.

 

Vint anys més tard, Mario Fergó es guanya la vida com a detectiu privat i torna a la Cerdanya contractat per Enciso, precisament el pare de Roberta. El destí va voler que el menor dels seus fills morís en un tràgic accident de trànsit. Enciso sospita que el seu fill ha estat víctima d’un complot degut al seu treball com a administrador de la Duana de la Farga de Moles.

 

El retorn a la comarca de la Cerdanya, després de tants anys, l’enfrontarà a una inquietant investigació policial plena d’obstacles, centrada en el món de la frontera i als fantasmes del seu passat que, encara vint anys més tard, viuen amb ell.

 

 

Puigcerdà, 25 de maig de 2012

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.