Esteu aquí: Inici NOTÍCIES PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL CAMÍ DE SANT JAUME A CERDANYA”

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL CAMÍ DE SANT JAUME A CERDANYA”

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL CAMÍ DE SANT JAUME A CERDANYA”

La presentació tindrà lloc al Centre d’Acollida Turística (CAT) de Puigcerdà, el proper divendres 20 d’abril a les 20 h La publicació repassa la història, tradicions i itineraris del camí històric de Sant Jaume de la Cerdanya a l’Alt Urgell

 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL CAMÍ DE SANT JAUME A CERDANYA”

 

La presentació tindrà lloc al Centre d’Acollida Turística (CAT) de Puigcerdà, el proper divendres 20 d’abril a les 20 h

 

La publicació repassa la història, tradicions i itineraris del camí històric de Sant Jaume de la Cerdanya a l’Alt Urgell

 

 

El proper divendres 20 d’abril, a les 20 h, al Centre d’Acollida Turística (CAT) de Puigcerdà, tindrà lloc la presentació del llibre “El camí de Sant Jaume a Cerdanya”, de Núria Boltà Vilaró, mestra, llicenciada en Humanitats, escriptora i dibuixant.

 

A més de la pròpia autora, participaran a la presentació Tomàs Torrent, president de l’Institut d’Estudis Ceretans, Joan Pous, president del Parc Natural del Cadí Moixeró, i Jordi Suades, en representació de Farell Editors, que és qui ha editat el llibre. També hi assistiran l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i diversos regidors del Consistori.

 

El camí històric de Sant Jaume de la Cerdanya a l’Alt Urgell ens endinsa en la riquesa i la diversitat de la natura i el patrimoni cultural, amb una gran varietat de sensacions: els petits pobles plens d’encant, les nombroses esglésies romàniques, la profusió i la bellesa de les panoràmiques de la vall, els colors canviants de la generosa vegetació i, molt especialment, la llum del cel, tot un espectacle de formes i colors.

 

En ple camí o molt a prop seu s’han inclòs els espais d’interès natural del Tossal d’Isòvol, per la seva flora excepcional, i el de les Riberes de l’Alt Segre, pel seu valor ecològic i paisatgístic.

 

El Segre acompanya el camí de Sant Jaume en molts trams. El veureu al costat del camí prop de Ger fins a Isòvol, on el creuarem per caminar per la seva riba esquerra fins al municipi de Prats i Sansor, i el retrobarem entre Baltarga i Riu de Santa Maria. Ens acompanya de nou fins a Montellà i Martinet, a l’estret de Mollet, als Arenys i al Pont de Bar Vell.

 

El llibre “El Camí de Sant Jaume a Cerdanya”, estructura el recorregut en 6 trams, des de Llívia fins El Pont de Bar Nou. Al marge dels itineraris, la publicació també dedica una part important al marc geogràfic, les tradicions i la història, amb capítols sobre la formació dels primers camins i la seva defensa, el fenomen dels pelegrinatges, els elements de cultura popular a l’entorn del sant o la presència de Sant Jaume a la Cerdanya i l’Alt Urgell.

 

 

Puigcerdà, 25 de març de 2012

http://www.puigcerda.cat/agenda/presentacio-del-llibre-201cel-cami-de-sant-jaume-a-cerdanya201d

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.