Esteu aquí: Inici NOTÍCIES LES CONFERÈNCIES DE LA L’AUCer : Teresa Forcades parla a Puigcerdà sobre la teologia feminista.

LES CONFERÈNCIES DE LA L’AUCer : Teresa Forcades parla a Puigcerdà sobre la teologia feminista.

LES CONFERÈNCIES DE LA L’AUCer : Teresa Forcades parla a Puigcerdà sobre la teologia feminista.

LES CONFERÈNCIES DE LA L’AUCer : Teresa Forcades parla a Puigcerdà sobre la teologia feminista. La metgessa i monja benedictina explicarà la seva visió sobre la presència de les dones en la religió L’acte, dins de les Conferències de l’AUCer, és aquest divendres a les 20.30 hores al Museu Cerdà...


 

 

 

 

ASSOCIACIÓ UNIVERSITÀRIA DE CERDANYA (AUCER)

Nota de Premsa  15.11.15  

LES CONFERÈNCIES DE LA L’AUCer 

 

Teresa Forcades parla a Puigcerdà sobre la teologia feminista

La metgessa i monja benedictina explicarà la seva visió sobre la presència de les dones en la religió

L’acte, dins de les Conferències de l’AUCer, és aquest divendres a les 20.30 hores al Museu Cerdà

La monja benedictina, i doctora en Medicina i Biologia, Teresa Forcades serà aquest divendres, 16 de gener, a Puigcerdà per oferir una conferència, convidada per l’Associació Universitària de Cerdanya dins del cicle ‘Les conferències de l’AUCer’. L’acte serà a 2/4 de 9 del vespre al Museu Cerdà.

Sota el títol ‘Teologia feminista: donar a llum la llum’, Forcades exposarà el seu punt de vista el paper històric i actual de les dones en la religió. Una visió alternativa a la predominant en l’estament catòlic per, segons explica, “posar en evidència aquells aspectes de la interpretació que generen contradiccions i oferir d’altres interpretacions teològicament consistents”. L’any 2007, Forcades va presentar el llibre La teologia feminista en la història, editat en català per Fragmenta, i que des d’aleshores ha presentat arreu del món.

Teresa Forcades i Vila (Barcelona, 1966) és metgessa, teòloga i monja benedictina. A banda de la defensa de la teologia feminista, ha destacat pel seu posicionament crític cap a la indústria farmacèutica i és cofundadora de Procés Constituent, que agrupa diversos col·lectius anticapitalistes i independentistes.  És també autora del llibre Els crims de les grans companyies farmacèutiques (2006), que ha estat traduït al castellà i l’anglès.

Tot i venir d’una família atea, a partir dels 15 anys Forcades es va aproximar a la religió catòlica. Va estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona i, després d’especialitzar-se en Medicina Interna a Nova York (1995), va obtenir el màster en Teologia per la Universitat de Harvard el 1997. El 2009 es va doctorar en teologia fonamental.

AUCer-Comunicació

campus@aucer.org

www.aucer.org    www.puigcerda.cat   

 

Facebook: http://www.facebook.com/aucercerdanya

Twitter: @aucercerdanya

Francesc Armengol (President): 609 31 46 70

Regina R. Sirvent  669 87 37 07

J. Ignasi Cervera   609 27 83 15              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.