Esteu aquí: Inici NOTÍCIES L'ASSOCIACIÓ L'ÀLIGA CEDEIX A LA FUNDACIÓ HOSPITAL DE PUIGCERDÀ UN NOU APARELL PEL TRACTAMENT DEL LINFEDEMA

L'ASSOCIACIÓ L'ÀLIGA CEDEIX A LA FUNDACIÓ HOSPITAL DE PUIGCERDÀ UN NOU APARELL PEL TRACTAMENT DEL LINFEDEMA

L'ASSOCIACIÓ L'ÀLIGA CEDEIX A LA FUNDACIÓ HOSPITAL DE PUIGCERDÀ UN NOU APARELL PEL TRACTAMENT DEL LINFEDEMA

L'associació L'Àliga (Associaciació Ceretana d'Ajut i Suport Contra el Càncer) ha cedit a la Fundació Hospital de Puigcerdà una màquina pel tractament del linfedema. L'acte de cessió va tenir lloc a la Residència Sociosanitària de Puigcerdà, i va comptar amb l'assistència de l'alcalde de Puigcerdà i president de la Fundació Hospital de Puigcerdà, Albert Piñeira, el president de l'Àliga, Joan Ramon Peitx, el director de la Fundació, Xavier Albalat, i membres d'ambdues institucions així com del personal sanitari que utilitzarà l'aparell. L'Àliga ha assumit la compra d'aquesta nova màquina, que ha tingut un cost de 9.240 € i que a partir d'ara serà utilitzada per la unitat de rehabilitació de la Fundació Hospital de Puigcerdà...


 

  1-BANNER NOTICIES.jpg

1-IMG-20160401-WA0013.jpg 1-IMG-20160401-WA0009 (2).jpg

 

L'ASSOCIACIÓ L'ÀLIGA CEDEIX A LA FUNDACIÓ HOSPITAL DE PUIGCERDÀ UN NOU APARELL PEL TRACTAMENT DEL LINFEDEMA

 

L'associació L'Àliga (Associaciació Ceretana d'Ajut i Suport Contra el Càncer) ha cedit a la Fundació Hospital de Puigcerdà una màquina pel tractament del linfedema. L'acte de cessió va tenir lloc a la Residència Sociosanitària de Puigcerdà, i va comptar amb l'assistència de l'alcalde de Puigcerdà i president de la Fundació Hospital de Puigcerdà, Albert Piñeira, el president de l'Àliga, Joan Ramon Peitx, el director de la Fundació, Xavier Albalat, i membres d'ambdues institucions així com del personal sanitari que utilitzarà l'aparell.

 

L'Àliga ha assumit la compra d'aquesta nova màquina, que ha tingut un cost de 9.240 € i que a partir d'ara serà utilitzada per la unitat de rehabilitació de la Fundació Hospital de Puigcerdà.

 

Al conjunt de Catalunya només hi ha una vintena d'aparells com aquest i fins ara els pacients de Puigcerdà s'havien de desplaçar fins a Manresa per rebre aquest tractament. El nou aparell suposa una millora en la qualitat assistencial i sobretot en la qualitat de vida dels pacients, que a partir d'ara podran rebre tractament directament a Puigcerdà.

 

L'aparell redueix el líquid limfàtic que acumulen algunes dones a les quals s'han extret els ganglis, de manera que és molt important en el tractament posterior a la cirurgia. A banda de ser útil per als malalts de càncer, el nou aparell té altres usos en el tractament de determinades patologies ulceroses, circulatòries o dermatològiques, i fins i tot pot tenir altres usos relacionats amb qüestions d'estètica.

 

L'Àliga ha pogut finançar la compra d'aquest aparell gràcies a les aportacions dels seus associats i els diferents actes que realitza al llarg de l'any per recaptar fons per l'entitat. Des de la seva creació, l'associació L'Àliga dóna suport als malalts de càncer i a les seves famílies en diferents àmbits (econòmic, formatiu, emocional, etc.).

 

 

 

 

 

Ajuntament de Puigcerdà

l'Ajuntament, 1 - 17520 Puigcerdà

2 880 650 | Fax 972 881 779puigcerdacat

 

 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.