Esteu aquí: Inici NOTÍCIES LA TROBADA D’ACORDIONISTES DEL PIRINEU VISITA PUIGCERDÀ

LA TROBADA D’ACORDIONISTES DEL PIRINEU VISITA PUIGCERDÀ

LA TROBADA D’ACORDIONISTES DEL PIRINEU VISITA PUIGCERDÀ

Durant el proper cap de setmana de juliol, Arsèguel i la Seu d’Urgell acollirà la Trobada d’Acordionistes del Pirineu. La trobada, que enguany ha arribat a la 41a edició, va ser una iniciativa del músic Artur Blasco, que des d’aleshores es manté al capdavant de l’organització, i ha esdevingut un dels certàmens d’acordió, acordió diatònic i música tradicional més prestigiosos d’Europa.


 

  1-BANNER NOTICIES.jpg

LA TROBADA D’ACORDIONISTES DEL PIRINEU VISITA PUIGCERDÀ

 

 

 

Durant el darrer cap de setmana de juliol, Arsèguel i la Seu d’Urgell van acollir la Trobada d’Acordionistes del Pirineu. La trobada, que enguany ha arribat a la 41a edició, va ser una iniciativa del músic Artur Blasco, que des d’aleshores es manté al capdavant de l’organització, i ha esdevingut un dels certàmens d’acordió, acordió diatònic i música tradicional més prestigiosos d’Europa.

 

La primera setmana d’agost la Trobada d’Acordionistes recorrerà diferents poblacions de l’Urgell, les Garrigues, l’Alt Urgell, la Noguera i la Cerdanya.

 

El dimecres 3 d’agost, a les 22 h, el Casino Ceretà de Puigcerdà acollirà, per tercer any consecutiu, un concert de la Trobada d’Acordionistes del Pirineu, titulat Concert de les 13 Nacions. Hi participaran músics de Catalunya, d’Europa (Finlàndia, França, Caucas, Portugal, Itàlia, Moldàvia, Irlanda, Anglaterra) i d’Amèrica (Quebec, Colòmbia, Uruguai i República Dominicana). El concert serà gratuït.

 

Als pobles del Pirineu l’acordió va ser un instrument cabdal per celebrar les festes. L’acordió aconseguí que la gent dels pobles es reunís per escoltar la seva música i, per tant, cada municipi tenia un habitant encarregat d’aprendre a tocar-lo. Aquesta pràctica es va estendre per tot Catalunya.


Després de la 2a Guerra Mundial aquest instrument va desaparèixer en gran part del territori europeu, però es va mantenir a les zones muntanyoses. A la Península Ibèrica, l’ús de l’acordió va continuar al nord de Portugal, al País Basc i al Pirineu.

 

La Trobada d’Acordionistes del Pirineu ha contribuït a revifar l’ús de l’acordió i l’acordió diatònic, i ha permès la recuperació de moltes partitures i instruments. 

 

 

Puigcerdà, 27 de juliol de 2016

 

 

 

Ajuntament de Puigcerdà

l'Ajuntament, 1 - 17520 Puigcerdà

2 880 650 | Fax 972 881 779puigcerdacat

 

 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.