Esteu aquí: Inici NOTÍCIES LA NEU, PROTAGONISTA DE LA 1a CURSA CERDANYA SKYLINE

LA NEU, PROTAGONISTA DE LA 1a CURSA CERDANYA SKYLINE

LA NEU, PROTAGONISTA DE LA 1a CURSA CERDANYA SKYLINE

Ni escrit pel millor dels guionistes. La neu, tan cotitzada al llarg de tot l'hivern al Pirineu, ha estat la gran protagonista de la cursa Cerdanya Skyline, celebrada el passat dia 20 de març a Vilallobent, al municipi de Puigcerdà. La forta nevada de la setmana i la d'última hora, la nit abans de la cursa, es va convertir en el gran al·licient d'aquesta primera edició de la prova. Un terreny on es van moore de meravella Josep Roset i Sheila Avilés, que passaran a la història com els primers guanyadors de la Cerdanya Skyline. ...


 

  1-BANNER NOTICIES.jpg

cursa cerdanya skyline 1.jpgcursa cerdanya skyline 3.jpgcursa cerdanya skyline 4.jpg

 

 

LA NEU, PROTAGONISTA DE LA 1a CURSA CERDANYA SKYLINE

 

Ni escrit pel millor dels guionistes. La neu, tan cotitzada al llarg de tot l'hivern al Pirineu, ha estat la gran protagonista de la cursa Cerdanya Skyline, celebrada el passat dia 20 de març a Vilallobent, al municipi de Puigcerdà. La forta nevada de la setmana i la d'última hora, la nit abans de la cursa, es va convertir en el gran al·licient d'aquesta primera edició de la prova. Un terreny on es van moore de meravella Josep Roset i Sheila Avilés, que passaran a la història com els primers guanyadors de la Cerdanya Skyline.

 

Les condicions meteorològiques van obligar l'organització a unificar els dos recorreguts previstos i finalment els 500 corredors inscrits van format part de la mateixa graella de sortida. Per això tots els participants van fer front al mateix circuit de 20 Km i 1000 metres de desnivell positiu.

 

A les 10.30 h es va donar el tret de sortida de la prova. Els primers compassos de la cursa recorrien els camins i corriols de Queixans i Urtx (Fontanals de Cerdanya). A partir d'aquest punt, els corredors anaven guanyant metres en el mateix moment que la neu els hi robava el protagonisme. Un paratge emblanquinat esperava els participants a més de 1700 m d'altitud.

 

"Ens ho hem passat molt bé amb la neu" exclamava Josep Roset, guanyador de la Cerdanya Skyline. El de Navàs, corredor sub23, no ho va tenir fàcil, però va arribar el primer i va aturar el cronòmetre en 1 hora, 49 minuts i 42 segons.

 

Per la seva banda, una altra sub23 fou la gran protagonista entre les noies. Sheila Avilés va liderar la prova des del primer instant, però en els darrers quilòmetres va haver de conviure amb l'ombra d'Anna Coment, de menys a més. "El descens cap a Vilallobent ha estat un teva i meva amb l'Anna" argumentava la guanyadora de la prova, que es va imposar amb un temps de 2 hores, 8 minuts i 9 segons. De fet, la vencedora es decidí per tan sols quatre segons. El podi el va completar una altra sub23, Júlia Font.

 

La neu i el fang, que apareixia a mesura que els participants trepitjaven la mateixa traça, va atorgar un punt d'heroïcitat a la cursa. Un itinerari molt més exigent i tècnic de l'esperat on tots els corredors van poder viure una experiència única. Aquesta neu acumulada al llarg de tot el recorregut es convertí en el segell d'una Cerdanya Skyline on molts participants van poder córrer per aquest terreny per primera vegada.

 

A la meta de la Skyline Cerdanya, situada a Vilallobent, s’hi aplegaren nombrosos aficionats i familiars que esperaven l’arribada dels participants. També van assistir al lliurament de premis l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, la regidora d’Esports, Mar Quera, i el regidor de Mobilitat, Albert Casas.

 

 

 

Ajuntament de Puigcerdà

l'Ajuntament, 1 - 17520 Puigcerdà

2 880 650 | Fax 972 881 779puigcerdacat

 

 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.