Esteu aquí: Inici NOTÍCIES LA FUNDACIÓ TALLERS DE CERDANYA ESTRENA LA RENOVACIÓ DEL SEU CENTRE

LA FUNDACIÓ TALLERS DE CERDANYA ESTRENA LA RENOVACIÓ DEL SEU CENTRE

LA FUNDACIÓ TALLERS DE CERDANYA ESTRENA LA RENOVACIÓ DEL SEU CENTRE

El proper dissabte 1 de juny, a les 12 h, tindrà lloc la inauguració i jornada de portes obertes de les noves dependències de la Fundació Tallers de Cerdanya.

 

La Fundació Tallers de la Cerdanya és una entitat sense afany de lucre dedicada a donar servei a persones amb discapacitat intel·lectual adulta a la comarca de la Cerdanya. Actualment es fa càrrec de 31 persones entre els seus diferents serveis.

Ja fa uns anys que les seves instal·lacions varen quedar obsoletes, afectant directament, per una banda, la qualitat dels serveis que impartia a les persones ateses, i per l’altra, impedint donar entrada per manca de lloc a persones que ho necessitaven.

Per aquests motius, es va fer la proposta de desenvolupar un projecte d’ampliació i rehabilitació del centre. El projecte va ser presentat a diferents estaments per aconseguir subvencions. Finalment, el Ministeri de Sanitat i Igualtat va concedir una subvenció suficient per assolir gran part del cost de l’obra, amb càrrec a la partida de l’Impost sobre la Renta de les Persones Físiques destinada a altres finalitats socials. Això va possibilitar començar les obres el març de 2012 i finalitzar-les el març d’enguany.

El projecte també ha estat possible gràcies a les subvencions rebudes de l’Ajuntament de Puigcerdà, de les diputacions de Girona i Lleida, de diversos ajuntaments de la comarca (Alp, Das, Fontanals de Cerdanya, Ger, Guils de Cerdanya, Llívia, Meranges i Urús) i de l’entitat financera CaixaBank.

El cost total de l’obra ha estat de 820.000 €.

Aquesta renovació de les instal·lacions del centre ha suposat millorar considerablement les condicions de treball de les persones que, dia a dia, desenvolupen les seves activitats per aconseguir la seva integració social. A la vegada, las noves instal·lacions permeten doblar les places per atendre persones amb residència a la Cerdanya  i que en un futur ho necessitin.

El president de la Fundació Tallers de Cerdanya, Albert Piñeira, ha destacat que aquesta actuació “referma el compromís de l’entitat amb totes les persones amb discapacitat de la comarca i suposa un pas més cap a la igualtat d’oportunitats” . Per la seva banda, el director de la Fundació, Enric Carmona, ha remarcat que “en el moment més difícil, hem aconseguit fer realitat un somni de fa temps i que donarà resposta a les necessitats dels propers 50 anys”.

El proper dissabte 1 de juny, a les 12 h, tindrà lloc la inauguració i jornada de portes obertes de les noves dependències de la Fundació Tallers de Cerdanya.

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.