Esteu aquí: Inici NOTÍCIES JORDI SAVALL OMPLE L’ESGLÉSIA DE PUIGCERDÀ EN EL SEU CONCERT DEL FeMAP

JORDI SAVALL OMPLE L’ESGLÉSIA DE PUIGCERDÀ EN EL SEU CONCERT DEL FeMAP

JORDI SAVALL OMPLE L’ESGLÉSIA DE PUIGCERDÀ EN EL SEU CONCERT DEL FeMAP

El prestigiós músic Jordi Savall va oferir un concert a l’església parroquial de Sant Domènec de Puigcerdà ahir dilluns 18 d’agost, en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). L’església de Puigcerdà es va omplir de gom a gom i es van exhaurir les més de 400 localitats disponibles...

 

JORDI SAVALL OMPLE L’ESGLÉSIA DE PUIGCERDÀ EN EL SEU CONCERT DEL FeMAP

 

El prestigiós músic Jordi Savall va oferir un concert a l’església parroquial de Sant Domènec de Puigcerdà ahir dilluns 18 d’agost, en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). L’església de Puigcerdà es va omplir de gom a gom i es van exhaurir les més de 400 localitats disponibles.

 

El programa del concert va girar entorn de les músiques tradicionals d’Irlanda i d’Escòcia, i els intèrprets foren el propi Jordi Savall, amb una viola de gamba soprano de Nicolas Chappuy (París 1750) i lyra-viol (viola de gamba baixa) de Barak Norman (Londres 1697), Andrew Lawrence-King (arpa irlandesa i psalteri) i Frank McGuire (bodhran, tambor irlandès).

Jordi Savall va oferir un recorregut per la música tradicional d’Irlanda i Escòcia en aquest projecte a cavall entre la música antiga i les anomenades “músiques del món”. Acompanyat d’Andrew Lawrence-King i de Frank McGuire, presentà la seva personal visió del repertori cèltic, una visió innovadora alhora que respectuosa amb el context històric. La recuperació d’aquestes bellíssimes melodies tradicionals és una mostra més de la inestimable tasca del musicòleg i violagambista català per redescobrir i revalorar repertoris tan específics com universals de les músiques d’Europa, de la Mediterrània i del món sencer.

Savall també actuarà avui 19 d’agost a la catedral de La Seu d’Urgell i demà 20 d’agost a Sort, en el context del FeMAP. 

El Festival de Música Antiga dels Pirineus 2014 ha programat 37 concerts arreu dels 22 municipis participants (en aquesta edició s’han afegit 3 nous municipis), amb un total de 15 formacions de prestigi. El FeMAP d’enguany compta amb un pressupost de 354.000 €, s’han posat 6.500 entrades a la venda i s’han comercialitzat 37 paquets turístics. Dels concerts programats, 11 seran enregistrats per les emissores de música clàssica de Ràdio Nacional i Catalunya Ràdio.

Puigcerdà, 19 d’agost de 2014 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.