Esteu aquí: Inici NOTÍCIES INGRESSA A L’ARXIU COMARCAL DE LA CERDANYA EL FONS DOCUMENTAL DE LA FAMÍLIA DEULOFEU

INGRESSA A L’ARXIU COMARCAL DE LA CERDANYA EL FONS DOCUMENTAL DE LA FAMÍLIA DEULOFEU

INGRESSA A L’ARXIU COMARCAL DE LA CERDANYA EL FONS DOCUMENTAL DE LA FAMÍLIA DEULOFEU

Avui, dimecres 20 de gener de 2016, a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, l’alcalde de Puigcerdà, Sr. Albert Piñeira i el Sr. Josep M. Martí Deulofeu han signat el contracte de cessió en comodat del fons documental de la família Deulofeu. El contracte estableix que el fons Deulofeu quedi ingressat a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya per tal que sigui organitzat, descrit i posat a disposició dels investigadors i usuaris en general...


 

 

 

1-BANNER NOTICIES.jpg

 

INGRESSA A L’ARXIU COMARCAL DE LA CERDANYA EL FONS DOCUMENTAL DE LA FAMÍLIA DEULOFEU

 

1-Foto 001.JPG1-Foto 002.JPG

L’Alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira i el senyor Josep M. Martí Deulofeu en el moment de signar el contracte de cessió del fons Deulofeu.

D’esquerra a dreta: Erola Simon, directora de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, Josep M. Martí Deulofeu cedent del fons, Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà i Gerard Cunill, historiador i autor de l’inventari del fons.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Avui, dimecres 20 de gener de 2016, a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, l’alcalde de Puigcerdà, Sr. Albert Piñeira i el Sr. Josep M. Martí Deulofeu han signat el contracte de cessió en comodat del fons documental de la família Deulofeu. El contracte estableix que el fons Deulofeu quedi ingressat a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya per tal que sigui organitzat, descrit i posat a disposició dels investigadors i usuaris en general.

 

El fons Deulofeu està format per la documentació relativa a la gestió del patrimoni familiar, un patrimoni construït al llarg dels segles a base de matrimonis i transmissions entre famílies cerdanes com els Solanell, Coder, Aldràn, Vigué i, darrerament, Deulofeu. Conté tipologies documentals molt diverses com escriptures, correspondència, plets, contractes, testaments, etc. Té un volum aproximat de 5 metres lineals i una cronologia entre el segle XV i el XX.

 

Aquest fons arriba a l’Arxiu en un estat d’extraordinari d’ordre i conservació atès que Antoni Deulofeu i Fatjó (1880-1916), avi del cedent, va fer-ne una ordenació i catalogació a principi de segle XX. Antoni Deulofeu va ser una gran afeccionat a la història i entre d’altres treballs va dedicar-se a la recerca sobre la família Solanell. També va dissenyar la reconstrucció de la casa Solanell del carrer Querol –que avui tothom coneix com a casa Deulofeu -.

 

La cessió del fons Deulofeu té una importància especial ja que es tracta del primer fons patrimonial que ingressa a l’Arxiu Comarcal, obrint així un gran ventall de noves temàtiques d’investigació entorn a la vida social i econòmica de la Cerdanya. Durant els propers mesos, l’Arxiu treballarà en la descripció i catalogació del fons per tal de fer-lo consultable el més aviat possible.

 

Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, ha agraït a la família Deulofeu la cessió d’aquest patrimoni que, a partir del seu ingrés a l’Arxiu, esdevé una font per a la història de la vila i la societat puigcerdanesa. Pel seu cantó, el Sr. Martí Deulofeu s’ha mostrat molt satisfet de saber que la documentació que durant tants anys i amb tanta cura ha guardat la seva família, es conservarà i serà d’utilitat per als historiadors. 

 

Puigcerdà, 20 de gener de 2016

 
 

 

Ajuntament de Puigcerdà

aça de l'Ajuntament, 1 - 17520 Puigcerdà

2 880 650 | Fax 972 881 779puigcerdacat | ajpuig

 

 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.