Esteu aquí: Inici NOTÍCIES ÈXIT DE LA PRIMERA EDICIÓ DE LA ULTRAFONS CERDANYA

ÈXIT DE LA PRIMERA EDICIÓ DE LA ULTRAFONS CERDANYA

ÈXIT DE LA PRIMERA EDICIÓ DE LA ULTRAFONS CERDANYA

La primera edició de l’Ultrafons Cerdanya s’ha tancat amb un èxit de participació i d’organització que la catapulten com a un dels esdeveniments més importants de la comarca de La Cerdanya. Els format de tres curses (215km, 85km i 35km) va fer que tots els “runners” poguessin pendre part, depenen del seu nivell i del seu estat de forma. Una de les gran atraccions de l’esdeveniment va ser el malagueny Francisco Contreras Padilla “SuperPaco” que amb 74 anys, va certificar la seva “proesa” de finalitzar la prova ultrafons amb un temps de 48h 18’41”2.

ÈXIT DE LA PRIMERA EDICIÓ DE LA ULTRAFONS CERDANYA

Puigcerdà, 11 de juny de 2012.- La primera edició de l’Ultrafons Cerdanya s’ha tancat amb un èxit de participació i d’organització que la catapulten com a un dels esdeveniments més importants de la comarca de La Cerdanya. Els format de tres curses (215km, 85km i 35km) va fer que tots els "runners" poguessin pendre part, depenen del seu nivell i del seu estat de forma. Una de les gran atraccions de l’esdeveniment va ser el malagueny Francisco Contreras Padilla "SuperPaco" que amb 74 anys, va certificar la seva "proesa" de finalitzar la prova ultrafons amb un temps de 48h 18’41"2.

La cursa ultrafons de 215km es va iniciar el divendres a les 8 del matí, des del centre de Puigcerdà. Els 22 participants carregats d’il·lusions es varen treure la tensió un cop fet el compte enrera de la mà del "runner" Killian Jornet. La calor va acompanyar als participants i va fer que aviat veiéssim els primers abandonaments. Al final només varen ser quatre, en un recorregut que va tenir corriols, pista, asfalt, pujades mantingudes, baixades picades. La triple capdavantera formada per Xesc Terés, Sergo Cots i Miguel Ángel Mudarra va anar en tot moment junta, es varen ajudar entre ells en els moments crítics i varen entrar també plegats, essent la foto finish qui va decidir la classificació final, malgrat en realitat, tots tres varen ser els primers. L’arribada dels participants va ser de manera esglaonada i en superPaco, a les 8:18 del matí de diumenge entrava acompanyat del seu fill, també participant, en el que marca una fita històrica en el món del "trail". Els podis de les diferents categories de la cursa varen ser:

Veterans masc. Masculí absolut:

1.- Gerrit Adriansen. 1.- Xesc Terés.

2.- Francisco Contreras. 2.- Sergi Cots.

3.- Luís Miguel Sans. 3.- Miguel Ángel Mudarra.

Femení absolut:

1.- Bridget Bready.

2.- Cristina Valdés

3.- Andrea Sasikova.

 

Dues hores més tard de l’arribada al centre de Puigcerdà del superPaco, a Martinet es donava la sortida a la cursa Trail Cerdanya.

Finalitzar una distància de 85 km, era l’objectiu dels 65 participants. Només un, va haver d’abandonar certificant el nivell de curses de mitja distància que hi ha a Catalunya. Els podis de les diferents categories varen ser:

Veterans masc.: Masculí absolut:

1.- Francisco Girona 1.- Daniel Garcia.

2.- Fortunat Melus. 2.- Ernesto

Angulo.

3.- Carles Canals. 3.- Manuel

Amor.

Femení absolut:

1.- Charo Zea.

2.- Paz Romagosa.

3.- Ana Englisova.

La Cursa de Muntanya de la Cerdanya de 35km, va donar el seu tret de sortida el diumenge a les 10 del matí des de la població de Ger. La cursa amb un caire "popular" va congregar més de 200 participants on destacaven per sobre de tots, els locals Eloi Gispert i Esteve Almendro, a més de la campionat del món de raids de muntanya, Emma Roca. Però els noms coneguts, varen quedar relegats a un segon terme per tots els participants populars amants de les curses de muntanya que no varen voler perdre’s aquesta cita. Cadascú al seu nivell, cadascú donant el que podia, aconseguien el seu premi a l’arribada a la plaça de Santa Maria de Puigcerdà, on es troba situat el campanar, i on cada un dels participants tenia el seu moment de glòria al ser nombre per megafonia al creuar la línia d’arrivada.

Els diferents podis de la Cursa de Muntanya La Cerdanya varen ser:

Veterans masc. Masculí júnior:

1.- Salvador Carreras. 1.- Antoni Fontanals.

2.- Xavier Garrell.

3.- Joan Molero.

Femení absolut: Masculí absolut:

1.- Emma Roca. 1.- Eloi Gispert.

2.- Piluca Gasch. 2.- Esteve Almendro.

3.- Marian Rochel. 3.- Manel Casanovas.

 

 

El que no va voler deixar escapar l’ocasió per dir la seva, va ser Kilian Jornet que va valorar aquesta primera edició de l’Ultrafons La Cerdanya dient: "és un orgull veure com a casa, a La Cerdanya, hi ha una cursa d’aquest tipus. I és igual d’orgull veure com ha sortit tot molt bé". El mega capió cerdà va afegir: "les curses de muntanya s’han posat de moda però cal tenir cura en la organització. L’ultrafon La Cerdanya ja ha nascut i cal treballar fort perquè en sigui un referent no només del pirineo, sino també a l’àmbit internacional. La zona és immillorable; l’estimació per aquest esport hi és. Així que ara no cal parar".

La direcció de carrera vol fer una mencior especial a tots els ajuntaments i institucions que han donat suport a aquesta iniciativa, a cos del Mossos d’Esquadra i la Guardia Civil per la gran feina, al personal dels serveis d’emergències però sobretot a cadascun dels voluntaris (han estat més d’un centenar) que han fet que l’Ultrafons La Cerdanya hagi estat tot un èxit.

Més informacio

www.ultrafons.com o contactar amb,

Oficina de premsa d’Ultrafons 2012

Tel. 687 566 045

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.