Esteu aquí: Inici NOTÍCIES EL TREN BLANC ARRIBARÀ FINS A PUIGCERDÀ A PARTIR D’AQUEST HIVERN

EL TREN BLANC ARRIBARÀ FINS A PUIGCERDÀ A PARTIR D’AQUEST HIVERN

EL TREN BLANC ARRIBARÀ FINS A PUIGCERDÀ A PARTIR D’AQUEST HIVERN

El servei funcionarà els caps de setmana i festius del 6 de desembre a l’1 d’abril A partir de gener de 2013 començaran a entrar en funcionament els nous vagons de tren

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ampliarà el servei del Tren Blanc –que connecta Barcelona i La Molina– i el perllongarà fins a Puigcerdà a partir d’aquesta temporada 2012-2013. L’objectiu és facilitar l’accessibilitat dels viatgers a les pistes d’esquí durant els caps de setmana i festius, millorar la comunicació entre Barcelona i la capital de la Cerdanya i facilitar els desplaçaments dels estudiants que els diumenges tornen a Barcelona des de Puigcerdà. Aquesta ampliació va ser anunciada en la reunió que van mantenir el passat dia 25 d’octubre el director general de Transports, Ricard Font, i l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira.
 
Enguany serà la tercera edició que funciona aquest servei de temporada, que operarà els caps de setmana i festius des del 6 de desembre fins a l’1 d’abril. El servei sortirà a les 6.13 h des de plaça Catalunya (Barcelona), arribarà a La Molina a les 8.35 h i a Puigcerdà a les 8.53 h. La tornada serà a les 17.40 h des de Puigcerdà, passarà per La Molina a les 17.55 h i arribarà a plaça Catalunya a les 20.29 h.
 
Per tal d’optimitzar l’oferta ferroviària, els dies que funcioni el Tren Blanc es modificaran els horaris de diversos trens per ajustar els serveis que comuniquen Barcelona i Puigcerdà a les necessitats de mobilitat al llarg de tot el dia. 
 
Per a la nova temporada, el cost previst del Tren Blanc serà de 221.000 euros.
  
Per altra banda, a partir del mes de gener de 2013 s’incorporaran progressivament a la línia els nous trens remodelats interiorment fins a completar un total de 14 unitats noves, amb l’objectiu de millorar la comoditat dels viatgers i la qualitat del servei. Els nous trens tindran seients més confortables, suports per a bicicletes i portaesquís i nou mobiliari auxiliar d’acord amb el disseny interior modificat.
 
Aquesta acció suposarà una inversió de 3,1 milions d’euros, que serà assumida per la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla d’Acció 2010-2012 de Rodalies de Catalunya.
 
D’aquesta manera, la Generalitat dóna resposta a les peticions formulades per l’Ajuntament de Puigcerdà i altres agents de la comarca.
Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.