Esteu aquí: Inici NOTÍCIES 17A FESTA DEL TRINXAT

17A FESTA DEL TRINXAT

17A FESTA DEL TRINXAT

El proper dissabte 25 de febrer, al pavelló Poliesportiu de Puigcerdà, se celebrarà la 17a Festa del Trinxat. Les entrades es posaran a la venda el proper dia 9 de febrer a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà tel. 972 88 05 42. El preu de l’entrada serà de 30 € per persona.

El proper dissabte 25 de febrer, al pavelló Poliesportiu de Puigcerdà, se celebrarà la 17a Festa del Trinxat. Aquesta festa, plenament consolidada, aplegarà prop de 800 comensals que podran gaudir d’alguns dels plats més rellevants de la ga...stronomia de la nostra comarca. Durant l’àpat, se servirà una fusta d’embotits, un plat de xató de Sitges, el trinxat –el plat protagonista d’aquest esdeveniment– i un estofat de poltre, que serà la principal novetat d’aquesta edició. El sopar finalitzarà amb les postres, els taps de Cadaqués i un tastet de licor de cassis de Viella. La festa serà amenitzada pel conjunt “Stress Band”.

Des del Consistori, es pretén donar a conèixer la carn de poltre, una carn amb moltes propietats, molt rica en vitamina E, una de les que duu més greixos Omega 3 i també una de les que contenen més ferro. El poltre s’havia consumit molt temps enrere a la nostra població i fins i tot havien existit carnisseries que s’especialitzaven en aquest tipus de carn. La Unió de Pagesos s’ha pronunciat en diverses ocasions sobre la comercialització de la carn de cavall i ha organitzat jornades tècniques i informatives. També l’Associació de Criadors de Cavalls havia cuinat el poltre en alguna de les edicions de la Fira de Bestiar de primavera.

La 17a Festa del Trinxat aplegarà diferents personalitats del món polític, cultural i social, així com un gran nombre de comensals de Puigcerdà, de la Cerdanya i d’arreu.

Actualment, la Festa del Trinxat compta amb la col•laboració d’una dotzena de restaurants i diversos proveïdors i comerciants de Puigcerdà i Cerdanya, que són els que fan possible, juntament amb el Patronat de Turisme i l’Ajuntament, que es pugui seguir organitzant aquesta gran festa gastronòmica i popular.

Les entrades es posaran a la venda el proper dia 9 de febrer a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà. El preu de l’entrada serà de 30 € per persona.

L’autor del quadre del cartell anunciador d’enguany és en Guillem H. Pongiluppi, un jove il•lustrador català especialitzat en l’art digital.

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.