Esteu aquí: Inici Museu Cerdà HISTÒRIA I PROJECTES El projecte museogràfic

El projecte museogràfic

El projecte museogràfic

El projecte museològic/museogràfic definitiu ha estat elaborat pel director del centre conjuntament amb l’empresa Emblemma/Kultura i es lliurà l’any 2007; resta a l’espera per ser desenvolupat i poder presentar al públic l’exposició permanent.

El projecte s’ha concebit com a quelcom de territorial, pensat per explicar l’evolució de la Cerdanya com un tot a través dels temps i del seu esdevenidor –fortament condicionat per la seva condició transfronterera– per tal de cobrir un buit encara existent avui en dia. S’ha cercat una complementarietat amb el projecte del Musée de Cerdagne (Ste. Léocadie/Santa Llocaia), interrelacionant-los mitjançant el programa europeu Interreg, amb la finalitat de coordinar les accions en el patrimoni cerdà i establir una cooperació, complementària, en la seva protecció, investigació i difusió conjuntament amb altres entitats o institucions cerdanes com el Groupe de Recherches Archéologiques et Historiques de Cerdagne, l’Intitut d’Estudis Ceretans i l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya.

El museu de Cerdagne es proposa oferir una visió de la frontera així com un punt de vista més monogràfic i intimista de las manifestacions sorgides de la relació home–medi, a l’igual que succeiria, en part, amb la Col·lecció-Museu de Das, el Museu de l’Esclop (Meranges), el Museu del Bosc a Bellver de Cerdanya o el Parc dels Búnkers de Martinet, entre altres, els quals podrien actuar com a complement a la macroexposició del centre comarcal de Puigcerdà.

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.