Esteu aquí: Inici LES OBRES DEL NOU APARCAMENT DE PUIGCERDÀ COMENÇARAN A LA TARDOR

LES OBRES DEL NOU APARCAMENT DE PUIGCERDÀ COMENÇARAN A LA TARDOR

LES OBRES DEL NOU APARCAMENT DE PUIGCERDÀ COMENÇARAN A LA TARDOR

La inversió que es farà a l’aparcament del Museu Cerdà, de 895.400 €, permetrà crear 200 places d’aparcament noves. Es construirà un nou ascensor a la plaça Portal d’en Calva per facilitar l’accés des del pàrquing fins al centre de la Vila, amb una inversió addicional de 200.000 €.

 

LES OBRES DEL NOU APARCAMENT DE PUIGCERDÀ COMENÇARAN A LA TARDOR

 

La inversió que es farà a l’aparcament del Museu Cerdà, de 895.400 €, permetrà crear 200 places d’aparcament noves.

 

Es construirà un nou ascensor a la plaça Portal d’en Calva per facilitar l’accés des del pàrquing fins al centre de la Vila, amb una inversió addicional de 200.000 €.

 

 

Aquesta tardor començaran les obres del nou aparcament municipal que l’Ajuntament ha projectat a la zona del Museu Cerdà.

 

Concretament, i sobre una part de l’aparcament existent, s’ha previst aixecar un edifici de dues plantes. S’ha vetllat especialment pel revestiment de la nova estructura, perquè estigui ben integrada amb l’entorn. Així mateix, el solar existent entre el pàrquing actual i el pati del Museu Cerdà, remodelat fa poc, també s’habilitarà com a zona d’aparcament. En total, es crearan 200 places d’aparcament noves.

 

La construcció de l’edifici del nou pàrquing serà relativament ràpida, ja que s’utilitzaran estructures prefabricades.

 

Pel que fa a la connexió amb el centre de la Vila, s’utilitzarà l’actual ascensor que desemboca a la plaça portal d’en Calva, en el qual s’hauran d’habilitar noves parades, i també es construiran més escales i passarel·les.

 

La principal novetat serà el nou ascensor que connectarà la plaça portal d’en Calva amb la plaça de l’Alguer, per facilitar l’accés dels vianants al centre de la Vila. El nou ascensor també donarà servei als usuaris del pàrquing municipal del carrer Escoles Pies. Serà una estructura panoràmica molt similar a la que recentment s’ha instal·lat a l’ascensor de la plaça de l’Ajuntament, i suposarà una inversió addicional de 200.000 €.

 

Així mateix, els nous espais d’aparcament, a banda d’estar connectats amb el centre, també tindran accés directe a la zona del cementiri municipal.

 

En els propers mesos, l’Ajuntament també té previst encomanar la redacció del projecte per a la construcció d’un nou aparcament al subsòl dels patis de l’Institut.

 

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que “la construcció d’un nou pàrquing i la creació de noves places d’aparcament és una de les necessitats més importants que té la Vila, i és alhora la demanda principal del comerç i el sector serveis, que és un sector estratègic de Puigcerdà”.

 

L’alcalde ha afegit que, “per dir-ho ras i curt, Puigcerdà necessita més aparcament i alhora aparcament més econòmic”. Per això l’alcalde també ha anunciat que a partir del mes de desembre d’enguany hi haurà una rebaixa molt important en el preu de la zona blava.

 

Piñeira ha explicat que “fins ara no s’havia pogut afrontar aquesta inversió perquè el nivell d’endeutament de l’Ajuntament, per sobre del rati legal que marca la llei, ens impedia accedir al crèdit. Però ara que les finances municipals gaudeixen de bona salut, podem concertar una operació de crèdit per finançar aquest projecte prioritari per Puigcerdà”.

 

En definitiva, el que vol l’Ajuntament és que, al capdamunt del principal vial d’accés de Puigcerdà (l’avinguda Catalunya) i a tocar del centre històric i comercial, existeixin tres bosses importants d’aparcament –el pàrquing municipal del carrer Escoles Pies, el del Museu Cerdà i el de l’Institut– connectades ràpidament amb el centre de la Vila a través d’ascensors.

 

Puigcerdà, 2 d’agost de 2014

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.