Esteu aquí: Inici La Vila QUI SOM Entorn Natural La fauna

La fauna

La fauna

Pel que fa a la fauna en llibertat, pràcticament no hi ha mamífers de grans dimensions. Els isards són més típics de la regió del Cadí i de la Tosa. Antigament hi havia hagut llops a tota la comarca, i Vilallobent pren el seu nom d'aquests (Vila lupenti = vila de llops), però avui dia només són un record llunyà.

D'aus n'hi ha moltes i de moltes varietats: algunes són migratòries i ocasionals (com les cigonyes); d'altres, hi viuen tot l'any (com els corbs, els esparvers, els picots verds, etc.).

Pel que fa a l'avifauna que viu a l'Estany, hi tenim l'ànec collverd (blanc o morisc) i el cigne mut, a més del colom blanc.També solen freqüentar-lo, en època de migració, l'ànec xiulaire, la polla d'aigua, la gavina vulgar i el gavià argentat. A les rodalies, s'hi veuen cigonyes blanques, temporalment. Els peixos estan representats per l'anguila, la bagra, el barb, la carpa, el gardi, la madrilla i la truita fario.

Trobem properes a l'Estany, a les sèquies i els rius, granotes i gripaus. Pel que fa als rèptils, a part de les tradicionals sargantanes o llangardaix comú (Lacerta lepida), també hi ha escurçons, tot i que la pressió urbanística els ha fet retrocedir.

Pel que fa a la fauna urbana, es poden veure per les rodalies, guineus (Vulpes vulpes), les precioses garses (Pica pica), les cornelles (Corvus coronae) molt abundants als arbres de la Vila, els omnipresents pardals (Passer domesticus), orenetes vulgars (Hirundo rustica), orenetes cuablanques (Delichon urbica), cueretes blanques (Motacilla alba) i falciots (Apus apus). Ocasionalment, algun tòtil (Alytes obstetricans).

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.