Esteu aquí: Inici La Vila QUI SOM Cultura i Art

Art romànic

Art romànic

VILACULTURAART4.jpg

 
policialocal 046.jpg


CAMPANAR DE SANTA MARIA 

Església fundada a finals del s. XII i reconstruïda durant el s. XIV, amb tres naus i portal d'arquivoltes en degradació. En resta el campanar, del s. XIV, excepte el darrer tram, que pertany a les modificacions del s. XVIII. Mesura 35 m d'alçada i és de cos vuitavat i base quadrada, amb una rosassa.


 

ESGLÉSIA DE SANT TOMÀS.VENTAJOLA

Construïda entre els s. XI i XII. Conserva l'absis ornat amb arcuacions i bandes llombardes. La ferramenta de la porta prové de Bolvir. Presenta diverses modificacions a la nau (realçada, rectoria afegida...). 
  


 

ESGLÉSIA DE SANT ANDREU. VILALLOBENT

D'origen romànic, conserva alguns murs amb opus spicatum. Presenta capelles afegides i l'absis substituït per una construcció rectangular. La volta és de mig punt i el campanar, a ponent, d'espadanya amb dos ulls. Recentment restaurada. 
  


 

ESGLÉSIA DE SANT JULIÀ. AGE 

Malgrat ser d'origen romànic, el temple fou molt modificat al s. XVIII. va suprimir-s'hi l'absis i se li obrí la porta d'accés; a més, se li adossà la rectoria a ponent. Abans ja se li havien afegit capelles laterals a banda i banda de la nau. A la paret meridional hom entreveu la traça de la porta primitiva i a la septentrional un aparell disposat en espiga. 
  


 

 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.