Sou a: Inici / Dades del municipi / Art Romànic

Art Romànic

 ART ROMÀNIC


CAMPANAR DE SANTA MARIA

Església fundada a finals del s. XII i reconstruïda durant el s. XIV, amb tres naus i portal d'arquivoltes en degradació. En resta el campanar, del s. XIV, excepte el darrer tram, que pertany a les modificacions del s. XVIII. Mesura 35 m d'alçada i és de cos vuitavat i base quadrada, amb una rosassa.

 

 

 

ESGLÉSIA DE SANT TOMÀS.VENTAJOLA
Construïda entre els s. XI i XII. Conserva l'absis ornat amb arcuacions i bandes llombardes. La ferramenta de la porta prové de Bolvir. Presenta diverses modificacions a la nau (realçada, rectoria afegida...).

 

ESGLÉSIA DE SANT ANDREU. VILALLOBENT

D'origen romànic, conserva alguns murs amb opus spicatum. Presenta capelles afegides i l'absis substituït per una construcció rectangular. La volta és de mig punt i el campanar, a ponent, d'espadanya amb dos ulls. Recentment restaurada. 

 

ESGLÉSIA DE SANT JULIÀ. AGE

Malgrat ser d'origen romànic, el temple fou molt modificat al s. XVIII. va suprimir-s'hi l'absis i se li obrí la porta d'accés; a més, se li adossà la rectoria a ponent. Abans ja se li havien afegit capelles laterals a banda i banda de la nau. A la paret meridional hom entreveu la traça de la porta primitiva i a la septentrional un aparell disposat en espiga.

 

 

Accions del document

Destacats

  • Mapa Puigcerdà
  • El temps a Puigcerdà
  • Xarxes socials
  • Afectacions mobilitat