Esteu aquí: Inici L’AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ DOBLARÀ ELS BENEFICIARIS DELS AJUTS PER LLIBRES DE TEXT I REPARTIRÀ 36.000 €

L’AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ DOBLARÀ ELS BENEFICIARIS DELS AJUTS PER LLIBRES DE TEXT I REPARTIRÀ 36.000 €

L’AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ DOBLARÀ ELS BENEFICIARIS DELS AJUTS PER LLIBRES DE TEXT I REPARTIRÀ 36.000 €

Fins ara, es donaven 30€ per alumne de Primària, i aquest curs 2012-2013 els ajuts s’amplien també als alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius També es mantenen els ajuts de l’activitat “Piscina a l’Escola”

 

L’AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ DOBLARÀ ELS BENEFICIARIS DELS AJUTS PER LLIBRES DE TEXT I REPARTIRÀ 36.000 €
 
Fins ara, es donaven 30€ per alumne de Primària, i aquest curs 2012-2013 els ajuts s’amplien també als alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius
 
També es mantenen els ajuts de l’activitat “Piscina a l’Escola”
 
 
L’Ajuntament de Puigcerdà ha decidit ampliar el nombre de beneficiaris dels ajuts per llibres de text i material escolar per al curs 2012-2013. Fins ara se’n beneficiaven els alumnes de Primària (que enguany són 547) i a partir d’ara també s’ampliarà als alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, cosa que suposa ampliar el nombre de beneficiaris en més de 600 alumnes.
 
Per ésser beneficiari de l’ajut cal estar empadronat a Puigcerdà i estar escolaritzat en un centre educatiu de la Vila (Escola Alfons I, Escola Llums del Nord, Escola Vedruna i Institut Pere Borrell). Es lliurarà un xec de 30 € per alumne i curs.
 
Per tant, aquest curs 2012-2013 es doblarà el nombre de beneficiaris (que seran entre 1.150 i 1.200 estudiants) i es repartiran uns 36.000 € en ajuts per llibres de text i material escolar. 
 
Els xecs per als alumnes de Primària es repartiran entre el 15 i el 19 d’octubre, en horari de 9 a 14 h, a la sala de plens de l’Ajuntament. Pel que fa als xecs per als alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, aquests es repartiran del 14 al 18 de gener de 2013, també en horari de 9 a 14 h, a la sala de plens de l’Ajuntament.
 
Per altra banda, l’Àrea d’Ensenyament mantindrà els ajuts de 7 € per a aquells alumnes d’Educació Infantil i Primària que realitzin l’activitat de piscina a l’escola. Els requisits per ser beneficiari de l’ajut són els mateixos: estar simultàniament escolaritzat i empadronat a Puigcerdà. La subvenció de la piscina no es lliura directament als pares, sinó que s’entrega directament a cada centre educatiu de Puigcerdà. En aquest cas, es sabrà el nombre de beneficiaris i l’import total dels ajuts quan totes les escoles hagin facilitin al Consistori el llistat definitiu d’alumnes que participen d’aquesta activitat.
 
L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha remarcat que, “malgrat el moment de dificultats econòmiques que patim, hem decidit no només mantenir les ajudes per llibres de text, material escolar i piscina, sinó fins i tot ampliar-les, perquè considerem que l’ensenyament és un àmbit estratègic i per això cal concentrar l’esforç de despesa en aquelles coses que són de primera necessitat”.
 
L’alcalde ha explicat que l’objectiu de la mesura és doble: d’una banda, ajudar les famílies a costejar algunes despeses de l’educació dels seus fills, i de l’altra, potenciar que els estudiants escullin un centre educatiu de Puigcerdà per cursar els seus estudis.
 

Piñeira també ha recordat que l’ampliació dels ajuts als alumnes de secundària era un dels compromisos de l’equip de govern per a aquest mandat i que “Puigcerdà serà dels pocs municipis catalans en què l’Ajuntament ajuda a pagar els llibres i el material escolar des dels 6 anys fins que els alumnes se’n van a la universitat o a cursar altres estudis superiors”.

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.