Esteu aquí: Inici Joventut Punt TIC EL PUNT TIC

EL PUNT TIC

EL PUNT TIC

Què és el Punt tic i què hi puc fer?

El Punt TIC és un espai orientat al desenvolupament de processos integrals d’alfabetització digital i d’accés a les noves tecnologies, oferint equipament informàtic i ajuda personalitzada.

És el lloc on les persones participants realitzen accions per la seva capacitació tecnològica, desenvolupant així les habilitats, destreses i coneixements útils per incorporar-se a la societat de la informació i superar la fractura digital.
Els Punt TIC són telecentres, és a dir ,espais habilitats per acollir ordinadors, perifèrics o programari, que amb suport d’un dinamitzador, faciliten a la ciutadania l’accés a la societat de la informació.
 
Des d’un Punt TIC es pot realitzar una recerca a Internet,o disposar d’un servei de correu electrònic,fer servir equips informàtics,rebre formació sobre l’ús d’un ordinador,cercar i avaluar informacions,realitzar tràmits administratius i consultar el compte corrent,entre altres coses.
 
Un Punt TIC és un local d’accés públic obert a tothom, a qualsevol ciutadà, empresa, col·lectiu, professional, administració local que manifesti la seva voluntat i/o necessitat d’accedir als recursos de la Xarxa Punt TIC els ofereix, amb caràcter general, i de forma prioritària, aquells col·lectius socials o empresarials amb més dificultats d’accés a la societat de la informació.
 
Què puc fer a un Punt TIC?
 
-Cursos de formació i d’iniciació a la informàtica.
-Cursos i tallers de moltes temàtiques relacionades amb el ordinadors (tractament d’imatge, navegació per Internet, creació de pàgines web...)
-Activitats d’autoformació.
-Conèixer moltes persones que vindran a aprendre al Punt.
-Fer treballs de  l’escola o la universitat.
-Fer servir els equips i recursos per a la gestió d’una entitat (per exemple,aprendre a fer una base de dades)
-Informar-te de la cerca de  feina per Internet.
-Accés lliure per utilitzar lliurement l’ordinador en els  horaris disponibles.  
Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.