Esteu aquí: Inici Joventut BANC DEL TEMPS EN QUÈ CONSISTEIX?

EN QUÈ CONSISTEIX?

EN QUÈ CONSISTEIX?

 Què és el Banc del Temps de Puigcerdà?

El banc del temps és una iniciativa comunitària d’intercanvi,  una xarxa de persones que intercanvien temps de manera puntual per ajudar-se i simplificar les necessitats de la vida quotidiana i fomentar la confiança, el respecte i i l’aprenentatge entre les persones.

 

Com funciona?

Es tracta d’ intercanviar necessitats per habilitats, sense ànim de lucre ni cap mediació monetària, és a dir, de manera voluntària i gratuïta. La unitat d’intercanvi és l’hora, independentment del servei que s’ofereixi o que es rebi. Tothom té coses a oferir i a demanar, per tant, cada persona ofereix uns serveis o habilitats i, a canvi, pot demanar serveis d'altres socis i sòcies. Cada soci disposarà d’un llistat dels diferents serveis per sol•licitar i un talonari amb les hores. Els intercanvis son multilaterals, no cal posar-se d’acord amb ningú, simplement consultar la borsa de serveis i habilitats que es necessiten. Amb aquestes activitats no es pretén substituir els serveis dels professionals si no facilitar les relacions d’ajuda entre els veïns.

 

Què es pot intercanviar?

Es poden intercanviar serveis puntuals com per exemple: practicar idiomes, acompanyar gent gran al metge, penjar un quadre, passejar gossos, passar textos a l’ordinador, resoldre dubtes per un examen, assessorament laboral, ajudar a encerar esquís, pujar la compra, compartir passejades i excursions, fer la vora a uns pantalons, fer encàrrecs, ajudar en mudances, elaboració de pastissos, maquillar per una festa, ensenyar manualitats, rentar o planxar roba, consells per viatjar, etc.

Els serveis per intercanviar poden ser molt diferents ja que els proposen els mateixos socis.

 

On apuntar-se?

Qualsevol persona, dona, home, gran o jove pot ser soci al Banc de Temps, només cal adreçar-se a l’àrea de Joventut i omplir una inscripció.

Àrea de Joventut

Pl. Regne de Mallorca baixos

Matins: dilluns, dimecres i divendres de 10ha 13’3h

Tardes: de dilluns a divendres de 17ha 20h

Telèfon: 972882121

Mail: bancdeltempspuigcerda@gmail.com

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.