Esteu aquí: Inici INAUGURACIÓ DE L’ESTÀTUA DEL BRIGADIER CABRINETTY

INAUGURACIÓ DE L’ESTÀTUA DEL BRIGADIER CABRINETTY

INAUGURACIÓ DE L’ESTÀTUA DEL BRIGADIER CABRINETTY

Puigcerdà recupera l’estàtua del seu heroi liberal gràcies a una subscripció popular i a la col•laboració de l’Ajuntament. La inauguració tindrà lloc el dia 15 d’agost. Paral•lelament, hi haurà una exposició sobre Josep Cabrinetty a l’Arxiu Comarcal (del 16 d’agost al 14 de setembre)

 

El proper dimecres 15 d’agost, a les 10.30 h, a la plaça Cabrinetty de Puigcerdà, tindrà lloc la inauguració de l’estàtua del brigadier Josep Cabrinetty i Cladera, aconseguida mitjançant subscripció popular i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puigcerdà. Es tracta d’una restitució, ja que l’original –inaugurada l’any 1880 i finançada també per subscripció popular– fou destruïda el 1936 per la CNT-FAI.
 
El brigadier Cabrinetty salvà Puigcerdà –que era una Vila liberal– de la seva destrucció, foragitant les tropes carlines que assetjaven la Vila el 1873.
 
D’aquesta manera, Puigcerdà recupera la seva memòria històrica i enriqueix el patrimoni monumental de la Vila. Al mateix temps, s’ha aconseguit mobilitzar la societat civil puigcerdanesa, que vist l’èxit de la iniciativa ja s’està plantejant altres fites i projectes.
 
Paral·lelament, el dijous 16 d’agost, a les 18 h, a l’Arxiu Comarcal, s’inaugurarà l’exposició “Cabrinetty: l’heroi liberal”. L’exposició romandrà oberta fins el 14 de setembre i es podrà visitar de dilluns a divendres en horari de l’Arxiu (de 8 a 15 h).
Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.