Senders de muntanya

Senders de muntanya

1-PORTADA CAMINA.jpg

 
 
senders muntanya-7.jpg
 
ampliació del mapa 
  

 ELS SENDERS DE LES  MUNTANYES  DE SALTÈGUET I    VILALLOBENT
 

Des d’antic els camins ens han permès moure’ns, avançar, construir i moldejar el paisatge que ens envolta en l’actualitat

La Xarxa de Senders de Cerdanya té com a objectiu recuperar el trepig de l’home per diferents racons del nostre territori, descobrint la història i llegint aquestes petjades humanes que resten tímides i silencioses en diferents indrets amb identitat i nom propi, sovint oblidats, i els quals tenen la seva raó d’existir.
 
CAMÍ DE DÒRRIA - 602
 

 

Aquest camí surt de Vilallobent, i és el que s’utilitzava habitualment per pujar el bestiar a la muntanya. Passa pel refugi de Vilallobent i s’enfila cap a Coll Marcer i després pel camí dels Carlins cap a la Creu de Maians, des d’allí continúa fins arribar a Dòrria, un poblet del Ripollès ple d’encant.Sovint el seu traçat coincideix amb el GR11.

 

 
CAMÍ DELS "SECLARS" - 601
 

Camí de bast, molt agradable,entre parets de pedra seca, probablement deu el seu nom als pagesos que anaven a collir el “secle” que es cultivava en aquells camps. S’enfila torrent amunt, vorejant la frontera francesa.

 
CAMÍ DE LA BAGA DE SALTÈGUET - 726
 

Saltèguet, antiga població, avui en runes ubicada a la baga de Saltèguet, al replà de les Gavarres. Hi ha constància a l’Acta de Consagració de la Catedral d’Urgell de l’antiga església parroquial de Sant Martí de Saltègal. Un altre fet curiós és la compra, per part del poble de Puigcerdà, de l’avetosa de Saltèguet al 1393 i que està situada dins del terme d’Alp.

 

 

 

 


 

 

  

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.