Esteu aquí: Inici FIRA DE PUIGCERDÀ

FIRA DE PUIGCERDÀ

FIRA DE PUIGCERDÀ

5 i 6 de novembre de 2011. XXXIè CONCURS TRADICIONAL DE CAVALLS

fira2011.jpgprograma fira.jpg

PUIGCERDÀ ES PREPARA PER A UNA NOVA EDICIÓ DE LA FIRA
 
El tradicional Concurs de Cavalls (dissabte 5 de novembre) serà el plat fort de la Fira
 
Dues setmanes després (19 de novembre), Puigcerdà acollirà el Concurs Nacional del Cavall Pirinenc Català
 
 
Els propers dies 5 i 6 de novembre tindrà lloc la Fira de Puigcerdà i el Concurs Tradicional de Cavalls.
 
El dissabte dia 5, al recinte firal del polígon industrial, tindrà lloc la 31a edició del Concurs de Cavalls i el lliurament de premis de cada categoria: a les 11 h concurs de terçones (femelles fins a 2 anys i mig), a les 11.45 h concurs d’eugues amb pollí, a les 12.30 h concurs de terçons (mascles fins a 2 anys i mig), a les 13.15 h concurs de quartons (mascles de menys de 4 anys) i a les 14 h concurs de sementals.
 
Per altra banda, durant tot el matí, es farà el concurs a la millor ramaderia de Cerdanya, dividit en 2 categories: categoria A (lots de 6 eugues amb pollí, 2 femelles de recria i 1 semental) i categoria B (lots de 3 eugues amb pollí, 1 femella de recria i 1 semental). També hi haurà el tradicional sorteig de cada any.
 
El diumenge dia 6, a partir de les 10 h del matí, es reprendrà novament la Fira de Bestiar.
Així mateix, durant tot el cap de setmana, s’instal·laran les paradetes dels firaires al polígon industrial, al centre de la Vila i als carrers del voltant de l’estany.
 
A banda de la Fira de Puigcerdà, l’Associació de Criadors de Cavalls de la Cerdanya i l’Ajuntament de Puigcerdà organitzaran enguany el 4t Concurs Nacional del Cavall Pirinenc Català, a les instal·lacions del Club Hípic Cerdanya.
 
Aquest és un concurs morfològic de la raça del Cavall Pirinenc Català (sobrany, sobranya, terçó, terçona, euga i cria, i semental) en què participen els guanyadors dels diversos concursos del Pirineu. Hi seran present les comarques de la Vall d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, el Ripollès i la Cerdanya.
 
El concurs començarà a les 10 h del matí i posteriorment es farà un dinar popular. També hi haurà una fira de productes locals i artesans durant tot el dia.
 

La seu d’aquest concurs és itinerant. A banda de Puigcerdà, que acull la present edició, també s’ha celebrat a Les (Vall d’Aran), Llanars (Ripollès) i Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà).

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.