Esteu aquí: Inici Esports Àrea Municipal d'Esports

Programa Àrea d'Esports

Programa Àrea d'Esports

PORTADA PUIGCERDA7.jpg

 

ÀREA MUNICIPAL D'ESPORTS

Un projecte de participació conjunt destinat a donar suport al desenvolupament esportiu dels clubs de Puigcerdà.
Establir un marc relacional de participació en el coneixement de les problemàtiques i de coordinació entre els diferents clubs.
Dinamitzar les estructures esportives i socials dels clubs mitjançant el contrast d'opinions i de projectes
Participar en una dinàmica d'elaboració de projectes globals a nivell de Puigcerdà. 

L'objectiu principal del programa de l'AME és el d'integrar al conjunt de clubs, entitats esportives i persones de la societat de Puigcerdà per un projecte comú: l'Esport de Puigcerdà. Per dur a terme aquest projecte el AME desenvolupa fonamentalment els següents programes 

 

Programa d'ajuts destinat a la promoció i manteniment d'escoles esportives i equips en competició.

Des de l' AME se està donant suport econòmic i cooperació als Clubs de Puigcerdà que gràcies al esforç dels seus dirigents i esportistes gaudeixen actualment d'una estructura de formació, com son les escoles esportives i d'equips en competició.Sense oblidar esportistes individuals a nivell d'élite : Josep A. Hermida Campió del món júnior de BTT, Núria Muntané Campiona d'Europa esquí artístic, Martí Gispert 6è europeu júnior BTT, Ferran Terra Campió d'Espanya infantl Esquí Alpí ,esquiadors, patinadors, jugadors d'Hoquei gel que estan en els equips nacionals ....

Aquest esforç que representa un moviment i participació del voltant de 800 esportistes cada setmana ............. (cost econòmic difícilment assimilable tant pel AME , com pels clubs).i que requereix de més ajuts.

 

Programa d'ajuts i organització de competicions esportives a Puigcerdà.

Mitjançant el AME, Puigcerdà, gaudeix actualment d'un calendari coordinat i un programa complert de competicions esportives tot l'any en el que tots els esports hi son representats.

A les tradicionals competicions a nivell d'esquí, hoquei gel, patinatge sobre Gel, i estem afagin d'altres que són clàssiques a nivell de Catalunya i que fins ara no existian a Puigcerdà : Travessa Estany federada de natació, Mitja Marató, Triatló, Marató d'aeròbic, Torneig de Bàsquet 3x3, Torneigs oberts d'escacs, Torneig obert de Tenis, Copa Catalana de Btt ., Torneig aleví internacional hoquei gel, Torneig Internacional de futbol en categories aleví, infantil, Marxa Internacional cicloturista amb 800 particiopants...la majoria d'aquestes competicions hi ha formen part dels calendaris oficials de les Federacions Catalanes.

Tot aquest esforç d'organització de competicions es fruit d'un treball de tots i tè un nom : VOLUNTARIS ESPORTIUS, procedents dels clubs de Puigcerdà i units en un esforç comú : l'èxit de la competició i donar una imatge de capacitat d'organització al exterior.

A més aquest programa anual de competicions tè repercusions a l'hora de promocionar la nostre Ciutat a nivell social, econòmic i turístic. 

 

Programa de promoció de l'esport mitjançant els medi de comunicació

És en aquest terreny de la promoció de l'Esport a la nostre Vila mitjançant els medi de comunicació que s'ha fet un altre important esforç. Puigcerdà gaudeix actualment d'una Agenda Esportiva Anual amb una completa informació de tot l'esport i d'un full informatiu mensual que recull l'informació dels resultats dels nostres esportistes. Aquest full es un instrument bàsic perquè a tots els esportistes de Puigcerdà, se l'hi reconeixen els seus èxits, siguin importants o no.

A internet la WEB de Puigcerdà recull les activitats esportives de cada cap de setmana. 

I que té el seu colofó final en la gran Festa de l'Esport Municipal, destinada a promocionar l'esport i els esportistes ceretans mitjançant l'atorgament de premis anuals als millors esportistes , equips i clubs que han destacat no tan sols esportivament si no també a nivell ètic, moral, o social de forma exemplar.

 

Programa de promoció de l'esport mitjançant l'organització d'activitats esportives.

El AME coordina i col·labora en varis programes d'activitats d'acord amb les necessitats i l'importància de l'esport en diferents sectors de la població o d'activitats: Curset de natació i patinatge sobre gel escolar, activitats d'estiu, participació en la taula de joventut destinada a promocionar programes integrals pel jovent , organització de jornades esportives escolars..., organització d'un programa anual d'esport per la gent gran. 

 

Programa d'equipaments esportius. 

En el terreny dels equipaments esportius Puigcerdà gaudeix d'unes instal·lacions esportives importants, que es caracteritzen per donar un servei que va més enllà de les necessitats de la població de Puigcerdà. 

L'Ajuntament de Puigcerdà destina una quantitat important al manteniment i millora de les instal·lacions esportives com és el cas del Club Poliesportiu Puigcerdà.

El complex esportiu del Club Poliesportiu Puigcerdà cobreix les necessitats de tota la comarca, i d'una gran quantitat de visitants de tot Catalunya en totes les estacions del any. 

El manteniment i conservació de les instal·lacions esportives requerirà en els propers anys una forta inversió per cobrir una demanda 'd'usuaris que creix dia darrera dia i que té una transcendència molt important a nivell d'imatge esportiva i oferta turística de Puigcerdà amb conseqüències econòmiques i socials en el sector turístic i comercial del qual en depèn la població de Puigcerdà. 

Un altre important esforç ha estat el de crear una infraestructura per la gestió de l'esport com el el cas del nou local del AME, gestionat com a servei de joventut i esports, al servei de les entitats, símbol d'un projecte de participació, d'un lloc de treball en comú i d'unió i d'esforç dels clubs per treballar per l'esport i per Puigcerdà. 

Aquest nou local,situat en el carrer Major 50, baixos, està destinat a la gestió del Àrea de Joventut i Esports i com a Centre d'Entitats i pot ser utilitzat per les diferents entitats juvenils i esportives que gaudeixen de diferents serveis i que poden utilitzar-ho com a lloc de treball, reunions, conferències... 

En definitiva un espai d'experiències i dinamització del jovent i el món de l'esport, i una aposta pel futur del projecte de Joventut i de l'Àrea Municipal d'Esports. 

 

 

Àrea d'Esports. Ajuntament  de Puigcerdà   esport@puigcerda.cat
      CARRER MAJOR 50 BAIXOS (CENTRE ENTITATS)
      TELÈFON 629 73 84 40 - 972 88 47 27 FAX 972 88 30 32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.